Gå til hovedinnhold

Jula 2011 er over

LEVE JULA 2012!!

Nå har jeg "endelig" fått jula ut hjemme, litt på etterskudd, evnt forskudd alt etter hvilken dag man følger (trettende-dagen eller tjuende-dagen).

I dette innlegget tenkte jeg å vise litt flere av de gamle tingene som jeg har laget til jul. Det er en god blanding av strikket, tovet, sydd og brodert :o)

Et brodert bilde, bestilt fra det store utland en gang for lenge siden :o)

To av mine stoltheter - broderte julestrømper til mine to sønner. Brukt ca 2 år pr strømpe... Men har selvfølgelig jobbet med andre ting innimellom.. Målet er at hele familien skal ha hver sin... Har så smått startet på nr 3, men er ikke helt i broderimodus for tiden. Kanskje i februar :o)



En filtet strømpe til eldstemann. Bestilt fra utlandet. Husker at det var kjempeartig å sy, har en til minstemann også, men, som over, er ikke helt i denne modusen for tiden. Hadde som mål å få ferdig nr 2 til denne jula. Det gikk jo ikke... Kanskje 2012?


Denne nissen liker jeg. Den var også superartig å sy. Den er sydd på plastikk og med tjukk ulltråd. Eldstemann har fått den, og henger på døra på rommet hans :o)


Langluenissepar, men med litt slappe luer... Disse ble funnet i et ukeblad for noen år siden, husker bare at jeg plagdes noe vannvittig med dem, blir nok kun med dem! :oP


Luenissene mine! Med en tykk streng i lua som gjør at lua kan snurres og vries og vendes som man vil. Liker uttrykket med ulikt skjegg. Selv om de er sydd etter samme mønster får de ulik personlighet :o)


Musefamilien min som har fast tilholdssted under ovnen har jeg sydd ut fra ei bok. Ikke at jeg klarer å huske hva boka heter, og ikke finner jeg den heller. Mye til hjelp..


Tildanisse med rein.
Denne kom opprinnelig i en pakke fra Tilda, men med kortbukse og i gråhvite klær. Jeg holder enda fast på at nisser har røde klær, og ikke minst lange bukser, så denne ble da modifisert til min standard :o)


Dette er også Tilda-nisser, men fra en tidlig Tilda Sydde dem først til pappaen min, men sånn kunne det jo ikke være, så da sydde jeg dem til meg også :o)


Atter et Tildapar...
Kjøpte en pakke med disse for maaange år siden, og de ble liggende i maaange år før jeg gjorde noe med dem. Etter å ha sydd et par, så sydde jeg bortimot 20 par til... Syns de er så koselige og et fast innslag i jula.


Til slutt vil jeg vise fram tøva-nissene mine. Den opprinnelige oppskriften stod i et ukeblad, men jeg måtte, som vanlig, endre dem til mine krav... De minste har jeg også lagd ut fra eget hode :o)

Ha ei flott etterjul, og ikke bry dere for mye om nyttårsforsettene :o)

Kommentarer

Anonym sa…
Masse kjentfolk her, jo!! :D
- G
Marthe sa…
Hei du!
Så masse fint du har laget!! Jeg er imponert! Ble tipset om denne bloggen fordi du har brodert like strømper som jeg har gjort. Jeg lurer på om du kunne hjulpet meg med en ting... Jeg har flyttet og nå finner jeg ikke oppskriften på julestrømpen jeg har brodert som er lik den du har brodert til Elias. Har ikke fått brodert inn navn på denne strømpen og de to kristornene som skal være ved siden av navnet, og er nå på utkjikk etter en kopi av bokstavene til denne strømpen slik at jeg får den ferdig til min sønn til jul. Kunne du hjulpet meg med dette? Da hadde jeg vært evig takknemmelig!! :)
sida sa…
Inga problem. Kan lete etter mønsteret i ettermiddag/kveld. Send meg en mail med e-postadressen din, så får du direkte beskjed når (om) jeg finner det :-D
Mailadressen min er hverdagslykke.sida@gmail.com

Forøvrig tusen takk for koselig kommentar!
Marthe sa…
Flott! Har sendt deg mail :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Ridevotter

Mitt kjære tantebarn skal gå på rideskole, og da fant jeg ut at jeg måtte strikke henne noen ridevotter :o) Satser på at de fungerer godt framover mot vinteren. Oppskriften fant jeg her  et stykke nedover på siden. Siden det er ridevotter måtte jeg jo pynte dem med en hestesko :o) Før toving Jeg har nok dessverre tovet dem litt for hardt, har relativt nylig kjøpt ny vaskemaskin, så vi er ikke helt på talefot enda. Men etter å ha slitt og dratt i vottene i alle retninger, ble de helt passelig til mine hender iallefall :o) Etter toving De nederste hendene tilhører en kollega av meg, Siv. Jeg fikk streng beskjed om å takke henne for lånet av hendene hennes i bloggen. Så takk Siv!! ;o) Nå krysser jeg bare fingrene mine for at mottakeren liker vottene :o) Ha en super onsdag! *tillegg: fikk melding fra mottakeren i dag, og hun likte vottene, OG de passet! HURRA!!! :o)*

Mammasjal

Det var en gang fem fiine nøster som skulle bli til et sitteunderlag... Men som endte sine levedager som et diiigert sjal :o) Har lenge sett på garnet Rosendahl fra Nille, syns det ha sett så fint ut, og at det ville passet perfekt til et tovet sitteunderlag. Omsider fikk jeg kjøpt garnet, 5 nøster, og satte igang... Brukte denne oppskriften. Når jeg så hadde strikket 2,5 nøste, innså jeg at sitteunderlaget ville bli DIIIIIIGERT... Så da strikket jeg rett og slett bare videre... Bildet er lånt fra Nilles blogg Det endte da opp med et svært sjal til min syke mamma som trenger ekstra varme for tiden :o) Sjalet ble 2,1 meter bredt, så det kan snurres godt rundt hennes smale skuldre. Måtte teste det ut når vi kjørte nedover, og ja, det varmet!  Dessuten likte jeg garnet veldig godt. Mykt og godt å strikke med. Blir nok brukt mere - etterhvert... Har som vanlig 1000vis av prosjekt på gang, som jeg av en eller annen merksnodig grunn ikke klarer å bli ferdig

Festivalliv

Da var årets Døgnvill i Tromsø over og mor og barn er superfornøyd med årets underholdning. I anledning festivalen strikket jeg noen festivalklappere (ølholdere/brusholdere) til oss. Under er bildet av eldstemann med festivalantrekket i orden :o) Fatt no, s'nær du veit!  Strålanes fornøyd Minstemann fikk også være med på festival, men når han hadde fått popcorn, brus og sukkerspinn var han ferdig og ville hjem - hvem trenger vell musikk??! :o)  Før toving Festivalklapperne fant jeg oppskrift på her , jeg har imdlertid bare snurret bandet, rett og slett fordi jeg ikke hadde tid til å strikke/hekle eller gjøre noe annet lurt. Jeg var imidlertid spent på om snora var sterk nok, men det fungerte som bare det (dvs på en av holderne holdt snora på å ramle av, men det var pga jeg hadde det travelt med å feste dem, så det ble litt mandagsarbeid...) Et knippe klappere  En colaboks :o) Mariusklapper