søndag 15. januar 2012

Trådfestesøndag

Noen ganger må man ha de også. Jeg er helt forskrekkelig dårlig å avslutte et prosjekt. Jeg strikker dem ferdig, å der ligger dem... Med løse tråder og manglende pynt... Men i dag, DA skulle jeg fikse dette. Det tok litt lengre tid enn planlagt, men nå er iallefall noen fiks ferdig :o)

Sent, men godt... Endelig fikk blånissegenseren frynser på... Huff for et arbeid.
Minstemann har brukt gensern uten frynser. Fungerte det også, men nå er den iallefall klar til neste jul :o)


Eldstemann ønsket seg en baggy lue, og ved en anledning var vi på besøk på skolen der han går. I et monter i en av gangene lå Gyllenborg-lua. Skolen har faktisk sin egen lue. Syns de var ganske kul, og det syns eldstemann også. Så da var jo saken grei :o)

Begynte å strikke den bakerste lua (den uten dusk), men den ble litt for stor, så den skal få være duskløs inntil den passer. Antall dusker/tvinna tråder forteller nemlig hvilken klasse eiern av lua går i :o) Her er oppskriften. Refleksen er bildet av skolen. Så dette er en ekte skolelue!


Kvikk-lunsj-lua fikk også sine tråder festet i dag, og er klar til å bli sendt til han som bestilte den :o) Oppskriften fant jeg her


Jeg klarte til og med å feste tråder på Marius/pac-man-genseren til eldstemann! Jeg er imponert over meg selv og alt jeg har klart å gå gjort i dag :o)

Dessverre ble genseren for stor, så da må jeg strikke den en gang til (hurra...). Oppskriften er hentet fra Temahefte 10 - Klassikere for barn og strikket i Smart. Pac-Man mønsteret har jeg hentet herfra, men måtte trikse og mikse litt for å få mønsteret til å gå opp i antall masker. Både jeg og eldstemann syns den var kul, men den får også lov å ligge til han passer den...

Hverdagslykke - at bunken med halvferdige prosjekt minker!!

1 kommentar:

litjjenta sa...

Jammen fant jeg ikke en ny flott blogg å følge :)
Gleder meg til å bli bedre kjent med deg og dine hobbyer.
Klem fra litjjenta