søndag 8. januar 2012

Jula 2011 er over

LEVE JULA 2012!!

Nå har jeg "endelig" fått jula ut hjemme, litt på etterskudd, evnt forskudd alt etter hvilken dag man følger (trettende-dagen eller tjuende-dagen).

I dette innlegget tenkte jeg å vise litt flere av de gamle tingene som jeg har laget til jul. Det er en god blanding av strikket, tovet, sydd og brodert :o)

Et brodert bilde, bestilt fra det store utland en gang for lenge siden :o)

To av mine stoltheter - broderte julestrømper til mine to sønner. Brukt ca 2 år pr strømpe... Men har selvfølgelig jobbet med andre ting innimellom.. Målet er at hele familien skal ha hver sin... Har så smått startet på nr 3, men er ikke helt i broderimodus for tiden. Kanskje i februar :o)En filtet strømpe til eldstemann. Bestilt fra utlandet. Husker at det var kjempeartig å sy, har en til minstemann også, men, som over, er ikke helt i denne modusen for tiden. Hadde som mål å få ferdig nr 2 til denne jula. Det gikk jo ikke... Kanskje 2012?


Denne nissen liker jeg. Den var også superartig å sy. Den er sydd på plastikk og med tjukk ulltråd. Eldstemann har fått den, og henger på døra på rommet hans :o)


Langluenissepar, men med litt slappe luer... Disse ble funnet i et ukeblad for noen år siden, husker bare at jeg plagdes noe vannvittig med dem, blir nok kun med dem! :oP


Luenissene mine! Med en tykk streng i lua som gjør at lua kan snurres og vries og vendes som man vil. Liker uttrykket med ulikt skjegg. Selv om de er sydd etter samme mønster får de ulik personlighet :o)


Musefamilien min som har fast tilholdssted under ovnen har jeg sydd ut fra ei bok. Ikke at jeg klarer å huske hva boka heter, og ikke finner jeg den heller. Mye til hjelp..


Tildanisse med rein.
Denne kom opprinnelig i en pakke fra Tilda, men med kortbukse og i gråhvite klær. Jeg holder enda fast på at nisser har røde klær, og ikke minst lange bukser, så denne ble da modifisert til min standard :o)


Dette er også Tilda-nisser, men fra en tidlig Tilda Sydde dem først til pappaen min, men sånn kunne det jo ikke være, så da sydde jeg dem til meg også :o)


Atter et Tildapar...
Kjøpte en pakke med disse for maaange år siden, og de ble liggende i maaange år før jeg gjorde noe med dem. Etter å ha sydd et par, så sydde jeg bortimot 20 par til... Syns de er så koselige og et fast innslag i jula.


Til slutt vil jeg vise fram tøva-nissene mine. Den opprinnelige oppskriften stod i et ukeblad, men jeg måtte, som vanlig, endre dem til mine krav... De minste har jeg også lagd ut fra eget hode :o)

Ha ei flott etterjul, og ikke bry dere for mye om nyttårsforsettene :o)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Masse kjentfolk her, jo!! :D
- G

Marthe sa...

Hei du!
Så masse fint du har laget!! Jeg er imponert! Ble tipset om denne bloggen fordi du har brodert like strømper som jeg har gjort. Jeg lurer på om du kunne hjulpet meg med en ting... Jeg har flyttet og nå finner jeg ikke oppskriften på julestrømpen jeg har brodert som er lik den du har brodert til Elias. Har ikke fått brodert inn navn på denne strømpen og de to kristornene som skal være ved siden av navnet, og er nå på utkjikk etter en kopi av bokstavene til denne strømpen slik at jeg får den ferdig til min sønn til jul. Kunne du hjulpet meg med dette? Da hadde jeg vært evig takknemmelig!! :)

sida sa...

Inga problem. Kan lete etter mønsteret i ettermiddag/kveld. Send meg en mail med e-postadressen din, så får du direkte beskjed når (om) jeg finner det :-D
Mailadressen min er hverdagslykke.sida@gmail.com

Forøvrig tusen takk for koselig kommentar!

Marthe sa...

Flott! Har sendt deg mail :)