fredag 27. mai 2011

Strikke? Sy? Hekle?

Ja takk, alle deler :o)

Jeg har ikke evne til å holde meg til en hobby... Jeg må prøve på alt mulig. Siden sist har jeg heklet og strikket og sydd.

Jeg var en tur på glasshytta Blåst i Tromsø. Der fant jeg et nydelig hjerte, lagd av overskuddsglass. Hang det opp i vinduet med en gang jeg kom hjem, så foreløpig henger det bare i vanlig gaveband. Skal kjøpe silkeband sånn at det virkelig kommer til sin rett :o)

MEN... da kunne jeg jo ikke ha de kjedelige blomsterpottene mine i vinduet under, så de måtte jo også få en fornyelse. Disse er strikket på øyemål og i perlestrikk. En tråd Alfa og en tråd sølvtråd. Syns de ble riktig så fine :o)

Jeg målte bare opp diameteren på pottene og strikket ut fra strikkefastheten på Alfa. Jeg brukte rundpinne nr 7, la opp oddetall masker sånn at jeg ikke trengte å tenke på å strikke to rette eller to vrange ved omgangsskifte.
Jeg har også nå forsøkt meg på hekling... Eldstemann forlangte at jeg skulle hekle han ei mus som han hadde sett på en strikkebutikk (amigurumi), så da måtte jeg bare hive meg rundt. Under er fargene som jeg gikk for.

Hadde fri fra jobb på torsdagen og da startet jeg... Fikk heklet kroppen og to "armer", men da var jeg supersliten. Jeg hadde spent enhver muskel i hele kroppen, inkludert tærne... Har en liten pause fra hekling nå. Kanskje... Bilde kommer når jeg har klart å fullføre :o)

I tillegg har jeg sydd 15 pannebånd. Fikk avsetning på 3 av dem og bestilling på 2 i mindre størrelse i barnehagen til minstemann. Artig!! Første gangen jeg faktisk har solgt noen av mine produkter. Har stort sett bare lagd til eget bruk og gaver til familie og venner.


På toppen av det hele har jeg i dag bestilt mere stoff, stoffskjærer og perler. Blir neppe arbeidsledig med det første :o)

Ha ei riktig fin helg!

Ingen kommentarer: