Gå til hovedinnhold

Håndarbeids-genet

Dagens blogginnlegg blir kort og uten bilder. Innlegget dedikeres til min kjære mamma som forlot oss så alt for tidlig, for to uker siden

Hadde det ikke vært for henne, og hennes håndarbeids-iver, hadde nok ikke jeg holdt på med alt mulig rart - og helst samtidig :o)

Ingen håndarbeids-utfordring for liten, ingen for stor. Nytt, gammelt, fremmedt, kjent. Spiller ingen trille. Mamma sydde, strikket, vevde, heklet, broderte, filtet, kreerte - i det hele tatt - og som sagt - helst samtidig :o)

Har flere ganger vært inne på hobbyrommet hennes, et rom fullt av krativitet og skapelse. Ekte kreativ galskap! Nå er det bare trist å gå inn dit. Moter meg opp til å gå inn på rommet. Men ikke enda. Senere en dag.

Heldigvis er minnene sterke, kunnskapen hennes går i arv til meg, og forhåpentlig videre til neste generasjon - iallefall gleden av å skape!

Hvil i fred kjære mamma! Du e allerede savna! :o(
I  den grad man kan si at det er positivt å miste noen, så er det at man får en mulighet til å tenke gjennom hva som er viktig. Jeg er der nå.

En av de beslutninger jeg har tatt, er at jeg setter bloggen min på hvil. Innser at jeg ikke klarer å rekke over alt i denne perioden, og bloggen henger over meg som en konstant dårlig samvittighet. Å sånn skal det ikke være. Da avventer jeg heller til jeg er mer fit for fight, og igjen kan sprudle over med kreativ galskap. Antar det kommer seilende til høsten en gang - jula bringer alltid med seg frivillig, ufrivillig, tvungen og spinnvill kreativitet :o)

Ha en fantastisk sommer alle sammen - så håper jeg at jeg kommer i full fart tilbake mot jul!

Kommentarer

LaLa`s Loft sa…
Kondolerer til deg og din familie ..... Håper du snart finner håndarbeidskysten igjen, det kan hjelpe på så mangt :) Ha en fin sommer til tross for sorgen .... :)
sida sa…
Takk skal du ha! Ha en fin sommer (til tross for skit-vær i nord...)!
:o)
Trude sa…
Flotte ord om tante♥ Savne ho.

Populære innlegg fra denne bloggen

Ridevotter

Mitt kjære tantebarn skal gå på rideskole, og da fant jeg ut at jeg måtte strikke henne noen ridevotter :o) Satser på at de fungerer godt framover mot vinteren. Oppskriften fant jeg her  et stykke nedover på siden. Siden det er ridevotter måtte jeg jo pynte dem med en hestesko :o) Før toving Jeg har nok dessverre tovet dem litt for hardt, har relativt nylig kjøpt ny vaskemaskin, så vi er ikke helt på talefot enda. Men etter å ha slitt og dratt i vottene i alle retninger, ble de helt passelig til mine hender iallefall :o) Etter toving De nederste hendene tilhører en kollega av meg, Siv. Jeg fikk streng beskjed om å takke henne for lånet av hendene hennes i bloggen. Så takk Siv!! ;o) Nå krysser jeg bare fingrene mine for at mottakeren liker vottene :o) Ha en super onsdag! *tillegg: fikk melding fra mottakeren i dag, og hun likte vottene, OG de passet! HURRA!!! :o)*

Festivalliv

Da var årets Døgnvill i Tromsø over og mor og barn er superfornøyd med årets underholdning. I anledning festivalen strikket jeg noen festivalklappere (ølholdere/brusholdere) til oss. Under er bildet av eldstemann med festivalantrekket i orden :o) Fatt no, s'nær du veit!  Strålanes fornøyd Minstemann fikk også være med på festival, men når han hadde fått popcorn, brus og sukkerspinn var han ferdig og ville hjem - hvem trenger vell musikk??! :o)  Før toving Festivalklapperne fant jeg oppskrift på her , jeg har imdlertid bare snurret bandet, rett og slett fordi jeg ikke hadde tid til å strikke/hekle eller gjøre noe annet lurt. Jeg var imidlertid spent på om snora var sterk nok, men det fungerte som bare det (dvs på en av holderne holdt snora på å ramle av, men det var pga jeg hadde det travelt med å feste dem, så det ble litt mandagsarbeid...) Et knippe klappere  En colaboks :o) Mariusklapper