tirsdag 7. juni 2011

(nesten) Bare nye teknikker :o)

I denne runden har jeg (nesten) bare forsøkt meg på nye ting, med varierende hell... Først en amigurumi-mus... Lo godt for meg selv når den var ferdig. Jeg hadde lagd denne på bestilling fra eldstemann på 8 år, han syns også den var litt rar, men høflig som han er, syns han den var veldig fin :o)

Forhåpentligvis lærer jeg etterhvert, for dette var morsomt, må bare få til hekle-teknikken, og det er vell bare en måte å bli god på - å øve!
Jeg har også "vevd" meg et armbånd. Det var jeg imidlertid fornøyd med, selv om jeg absolutt ser forbedringspotensiale der også. For å si det sånn, det er ikke helt jevnt i kantene, men jeg syns fargene er fine i lag. Har brukt to ulike perlefarger, esom jeg syns passet godt sammen, så tømte jeg dem i ei lita skål, og sørget for å ikke velge farge, bare plukke. Syns denne websiden forklarte teknikken godt, og med litt knoting og feiling (og ikke minst, opprekking...), så ble dette resultatet:Til slutt har jeg strikket meg en klut, reiser en del i jobben, og da er slikt arbeid genialt på flyet! Kjøpte tuva-garnet (bomull) fra europris (cerise-rosa), og la opp 51 masker på pinne nr 3, strikket 3 omganger rillestrikk, og så begynte jeg med å strikke firkanter à 5 masker og 5 omganger. I tillegg strikket jeg 3 masker rett på retten og vrang på vrangen på hver ende av pinnen. Strikket totalt 10 ruter oppover, og avsluttet med 3 riller. Felte av med å bruke denne teknikken. Nå vaskes den i maskinen på 60 grader og skal tromles i tørketrommelen etterpå.... Er en smule spent på hva det gjør med kluten. Spesielt siden vaskeanvisningen viste 40 grader og med strek under (betyr vell noe sånt som at det skal være lite klær i maskinen - min maskin er full....).

Dersom kluten tåler dette, og blir myk, så blir jeg nok til å strikke noen til. Kanskje som potensielle gaver?
Da er det straks pinse, og her i nord er det meldt nydelig vær, får håpe dette stemmer. Så da spørs det om det blir gjort så mye "fornuftig" håndarbeid på ei stund. Ha en topp pinse!!

Klem fra sida


Ingen kommentarer: